QR F

Flott flytur med QR F :D Fikk spist og drukket gode drikkevarer. Krug er ikke å forakte… :p

Akkurat ankommet Premium Terminalen i Doha etter 20min bussing rundt flyplassen. Ca 3 timer til boarding starter for siste flight til Salalah.

Cairo flyplass

Det er mange som beskriver flyplassen i Cairo som et hellhole, og vi hadde det i bakhodet når vi kom hit.

Men vi har ikke hatt noen problemer av noe slag, det har gått helt fint både ved ankomst hit i går  og før avgang til Doha i dag.

Riktignok er sikkerhetskontrollen en vits sammenlignet med andre steder, men så slipper man heller ikke inn i terminalbygningen med mindre man har en gyldig billett.

Lounge i CPH

SAS Business Lounge i København er helt OK for å slå ihjel en time eller 2 mens man venter på sin neste flytur. Litt slitent, typisk skandinavisk og dansk design.

Ikke det helt store utvalget av mat og snacks, men greit nok om man er sulten nok. Bra utvalg av drikkevarer også, men champagne kan man se langt etter… :p

Gardermoen

Fikk sjekket inn på SAS-flyet til København, men vi må sjekke inn på EgyptAir der.

Akkurat nå slapper vi av litt i SAS-loungen med en kald Cola Zero og en liten frokostmatbit. Flyet går om litt over en time cirka.

Reiserute

Reiseruten vår er muligens noe uforståelig, men vi skal prøve å forklare så godt vi kan :D

Ofte er det slik at det er billig å fly fra enkelte land. Dette kan være på grunn av svingninger i valutakurs, uroligheter, nyoppstartede ruter, promotions, økt konkurranse, generelt kostnadsnivå i avreiselandet, rene feilprisinger og så videre. Vanlig economy class blir som regel ikke så veldig mye billigere, men premiumseter, dvs business & first class, blir ofte svært gunstig priset.

Når man reiser i business eller first, så følger det også en hel del ekstra fordeler med, som man kanskje ikke tenker over sånn umiddelbart. Ekstra bagasje, stort sett null køståing, prioritet ved innsjekk/boarding/avstigning, loungetilgang, god mat og drikke inklusive årgangschampagne på fly og lounge, transport, hotellovernatting ved lange connections, og sist men ikke minst, en haug med poeng…

Siden Qatar Airways (QR) hadde salg med 2-for-1 i business & first class ex CAI, så måtte man jo bare kjøpe seg noen billetter :) Business class til Tokyo kostet f.eks bare 7000kr tur/retur  Siden vi hadde lyst å reise til Oman, så var heller ikke prisen avskrekkende.

Reiserute ble slik:
Oslo-København, SAS Plus, B737-600
København-Cairo, Egyptair Business Class, B737-800
Overnatting Radisson Blu Heliopolis, Cairo (gratis pga poeng)
Cairo-Doha QR First Class, B777-300ER
Doha-Salalah QR Business Class, A320-100
Hilton Salalah Resort, Oman (gratis pga poeng)
Salalah-Doha QR Business Class, A320-100
Doha-Cairo QR First Class, A330-200
Overnatting Radisson Blu Heliopolis, Cairo (gratis pga poeng)
Cairo-Doha QR First Class, B777-200LR
Overnatting Oryx Rotana, Doha (flyselskap betaler pga lang connection)
Doha-Oslo, QR Business Class, B787-800

Total kostnad? rett under ti tusen pr person.